разположен на самия плаж

АпартХотел "Карина" се намира в курортен комплекс Слънчев Бряг- един от най-красивите и известни курорти не само на българското черноморие, но и на Балканския полуостров. Разположен е сред изключително красива природа, в зона с отлични природни и географски показатели.

Карина
етажи:      1 - 2 - 3 - 4 - 5

Хотел "Карина" е на първа линия море,граничи с пясъчната ивица и има уникална гледка по протежение на целия залив. Ситуиран е в най-тихата част на Слънчев Бряг и в непосредствена близост до емблемата на Слънчев бряг – 5 звездния хотелски комплекс "Хелена ризорт".
Описание на обекта

Като функционална схема, сградата е организирана като апарт хотел. Състои се от две секционни единици – А и Б, които на ниво партер са обединени и имат обща рецепция, хотелско фоайе, лоби бар и други обслужващи комфорта общи части.

В жилищната си част сградата разполага с общо 36 студиа, 6 двустайни апартамента и 4 тристайни. В обществено-обслужващата част са организирани хотелски ресторант, тераса-градина към ресторанта, лоби бар, бар към басейна, зала за тихи игри, обменно бюро. В прилежащия към апарт хотела терен е ситуиран басейна, заобиколен от много зеленина и кътове за отдих. В северната част на парцела до централния вход на сградата и улицата са осигурени паркоместа, както за собствениците, така и за гостите на апарт хотела.

По отношение на фасадната стилова концепция, сградата е решена оригинално с фронтони, коринтски колони, балюстради и др. елементи на класическата архитектура. Заложената в планово отношение симетрия се чете и на фасада, като подчертава търсената от инвеститора представителност.

Описание на жилищните единици

Всички апартаменти и студиа са с невероятни панорамни гледки към морето, плажа и живописния залив на Слънчев бряг и Несебър. Средната квадратура на апартаментите, които се предлагат за продажба са както следва:
Студията са средно около 44 м2 – 48 м2, двустайните апартаменти – приблизително 67 м2, и тристайните средно около 83 м2. Горепосочените квадратури са без идеални части.

Апартаментите се продават напълно обзаведени и оборудвани. Цената на обзавеждането е включена в обявената цена за продажба. Съществува възможност собствениците да дообзаведат и дооборудват апартаментите, при пълното съдействие от страна на инвеститора с професионални дизайнерски решения за доусъвършенстване на интериора на Вашия дом.

Студиа
  Използвани материали
  за дневна част:
    под – мокет
    стени – латекс
    таван – латекс
  за кухненски бокс:
    под – ламинат
    стени – латекс
    таван – латекс
  за коридор:
    под – мокет
    стени – латекс
    таван – латекс
  за бани:
    под – теракот
    стени – фаянс
    таван – окачен таван
  за тераси:
    под – релефен гранитогрес
    стени – хидрофобна силикатна мазилка
    таван – фасадна мазилка
  обзавеждане:
    дневна част - спалня с две нощни шкафчета, ТV шкаф, тоалетка с огледало, холна масичка,два фотьойла,куфарник, стол, мини бар
    кухненски бокс - кухненски шкафове, два котлона, мивка,бар плот
    коридор - гардероб, закачалка, огледало
    бани - вана, тоалетна чиния, мивка,сушоар, аксесоари за баня

Апартаменти
  Използвани материали
  за дневна:
    под – мокет
    стени – латекс
    таван – латекс
  за кухненски бокс:
    под – ламинат
    стени – латекс
    таван – латекс
  за спалня:
    под – мокет
    стени – латекс
    таван – латекс
  за коридор:
    под – мокет
    стени – латекс
    таван – латекс
  за бани:
    под – теракот
    стени – фаянс
    таван – окачен таван
  за тераси:
    под – релефен гранитогрес
    стени – хидрофобна силикатна мазилка
    таван – фасадна мазилка
  обзавеждане:
    дневна - диван, ТV шкаф, тоалетка с огледало, холна масичка,два фотьойла,куфарник, стол, мини бар
    кухненски бокс - кухненски шкафове, два котлона, мивка,бар плот
    спалня - спалня с две нощни шкафчета,гардероб, огледало
    коридор - гардероб, закачалка, огледало
    бани - вана, тоалетна чиния, мивка, сушоар,аксесоари за баня

Технически системи

Сигурност

Осигурена е 24 – часова охрана в сградата, като съществува възможност по индивидуално желание на клиента за сигнално-охранителна техника на всеки отделен апартамент.За всяка жилищна единица е предвидена специална картова система за контрол на достъп.

Апарт хотел предлага и услугата сейф под наем.

Отопление

Отоплението в апарт хотела се подсигурява с помощта на индивидуална климатична инсталация. Поради тази причина, както и поради сезонността на оперативната работа на комплекса (Май – Октомври месец), през зимния сезон собствениците на апартаментите ще трябва да си подсигурят подходящо отопление, както във всеки друг тип жилищни блокове / за целта е проектирана подсилена електрическа система /.Отоплението по време на активния летен сезон е осигурено от Май до Октомври включително, като заплащането се отчита на база на изразходваната енергия, регистрирана от индивидуални устройства монтирани във всеки отделен апартамент.
Топлата вода е осигурена през цялата година – както през активния, така и през неактивния сезон. Измерването става индивидуално, чрез специални устройства монтирано във всеки апартамент.

Комуникационни

Всяко жилище разполага с интернет, кабелна ТV, телефон.

Продажби

Схема на плащане

Стандартната схема на отделните плащания е установена, както следва: Резервационният депозит за всеки отделен апартамент е в размер на 2000 ЕВРО, който клиентът заплаща предварително, за да запази даден апартамент. Той се запазва ексклузивно за конкретния клиент, който желае да закупи апартамента за период от не повече от 2 седмици. Този период е напълно достатъчен за реализиране на всички административни действия, свързани с покупката, подписване на договор за продажба и заплащане на първата вноска в съответствие с договора за продажба, а платеният предварително депозит се приспада от първото плащане по договора. Ако клиентът се откаже от покупка, резервационният депозит от 2000 ЕВРО не се възстановява, а се запазва от инвеститора като компенсация за евентуална пропусната полза.

На клиентите може да бъде предложена допълнителна информация и консултации за финансиране или кредитиране чрез български банки при покупката на имот.

Схемата на плащане може да бъде коментирана или променена при конкретни обстоятелства, в зависимост от индивидуалните нужди на клиентите. Моля, свържете се с над при възникнали въпроси и при нужда от допълнителна информация.

Възможно е да се направи отстъпка при закупуване на два или повече апартамента в комплекса, като се отчитат индивидуалните параметри на конкретен случай и клииент. Възможните отстъпки при закупуване на два и повече апартамента зависят основно от броя на закупените апартаменти, техните цени, схемата на плащане и т.н.

В повечето случаи ние съветваме клиентите си да отделят приблизително 3 % от пълната цена на закупения апартамент за покриване на всички такси и разходи по прехвърлянето на собствеността на апартамента.

Поддръжка на имота

Таксата за поддръжка на имота е в размер на 13 евро/м2, която се заплаща еднократно през всяка календарна година, най-късно до 30.04. Таксата покрива поддръжката на басейна, зелените площи, такса смет, асансьори, климатизация, вентилация, кабелна ТВ, осветление на двора и алеите, охрана, противопожарна охрана, телефонна такса. Таксата от 13 евро/м2 включва поддръжка през цялата година.

Ако използвате апартамента за лични нужди, Вие сами трябва да плащате сметките за ток и вода, както във всеки друг жилищен блок, или да упълномощите някой друг да ги плаща от Ваше име. Ако отдавате апартамента/ите, които са Ваша собственост под наем, то тогава плащанията за целия период на отдаване под наем се извършват от Невада турс 2004, като компанията за мениджмънт на сградата си приспада % от годишния доход от отдаване под наем за извършване на тези услуги.

Управление на имота

Глобал турс е компанията, която управлява апартаментите, при желание от собствениците да се възползват от тази услуга. Дружеството е собственик на други хотели в Слънчев бряг и работи с едни от най – известните и добре работещи европейски тур оператори. Глобал турс има подписан договор с Болкан холидейс за отдаване на апартаментите под наем с цел постигане на максимални нива на заетост през активния сезон и оптимална годишна доходност. Ако имате желание да отдавате под наем апартамента/ите си, Глобал турс ще осигури туристи, които да почиват във Вашия апартамент като следи за правилната експлоатация на Вашия имот.

Стойността на таксата за управление на Вашия имот възлиза в размер на 30% от годишния приход от отдаване под наем на Вашия апартамент. Тази такса включва осигуряване на заетост и туристи, поддръжка на апартаментите – покриване на всички текущи разходи – ток, вода, почистване, както и пълно управление и поддръжка на имота по време на целия период на отдаване под наем.

Етап на строителство

Апарт хотел “Карина“ ще бъде завършен за началото на летен сезон 2006. Всички гаранции за строителство са съобразени изискванията на настоящото действащо законодателство в Р България.

Всеки клиент е отговорен за застраховката на собствения си имот, извън рамките на установените гаранционни срокове по законодателството на Р. България.